ما در وقت ظهور از غافلان بودیم و قائم را تکذیب می کردیم.
خداوند متعال
کُلُّ نَفْسٍ بِمَا کَسَبَتْ رَهِینَةٌ (38) إِلَّا أَصْحَابَ الْیَمِینِ(39)فِی جَنَّاتٍ یَتَسَاءَلُونَ(40)عَنِ الْمُجْرِمِینَ(41) مَا سَلَکَکُمْ فِی سَقَرَ(42)قَالُوا لَمْ نَکُ مِنَ الْمُصَلِّینَ(43)وَلَمْ نَکُ نُطْعِمُ الْمِسْکِینَ(44)وَکُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخَا?ئِضِینَ(45) وَکُنَّا نُکَذِّبُ بِیَوْمِ اَلدِّینِ (46)حَتَّى?? أَتَانَا الْیَقِینُ(47)فَمَا تَنْفَعُهُمْ شَفَاعَةُ الشَّافِعِینَ(48)
مدثر، آیات 38 تا 48
هر کسی در گرو دستآوردههای خویش است، (38) مگر اصحاب الیمین (39)که در بهشتها از یکدیگر میپرسند(40)از روز و حال گنهکاران، (41)میگویند: چه چیز شما را به دوزخ وارد کرد؟ (42) میگویند: ما از نمازگزاران نبودیم (43)و به تهیدستان و نیازمندان طعام نمیدادیم (44)و با فرورفتگان فرومیرفتیم، (45) تا آنکه مرگ ما فرا رسید. (46) و همواره روز جزا را انکار میکردیم(47)پس آنان را شفاعت شفیعان سودی نمیدهد؛ (48)
امام باقر در تفسیر این آیه می فرماید:
1_ اصحاب الیمین ما و شیعیان مان هستیم.
2_ ما از نمازگزاران نبودیم، یعنی ما از پیروان علی ع نبودیم،
3_ و کنا نخوض مع الخائضین یعنی در وقت ظهور قائم با غافلان بودیم
4_ و کنا نکذب بیوم الدین، یعنی قائم را تکذیب می کردیم.
5_ فما تنفعهم شفاعة الشافعین یعنی پیامبر در روز قیامت ایشان را شفاعت نخواهد کرد.
مهدی موعود، علامه مجلسی، ج 1، ص 109
و اکنون ترجمه را بر اساس تفسیر امام باقر ع بیان می کنیم:
دقت کنید:
هر کسی در گروه دستاورد خویش است مگر ما و شیعیان ما که در بهشت از مجرمین می پرسند: چه چیز شما را به سقر کشاند؟ گویند: ما از شیعیان علی نبودیم و به مساکین اطعام نمی کردیم و در وقت ظهور از غافلان بودیم و تکذیب قائم می کردیم. و شفاعت پیامبر هم شامل حال ما نشد.